lt
Rūpinamės Jūsų namais!
Puslapiai Naujienos Naujienos Ką daryti sugedus telefonspynei?

Ką daryti sugedus telefonspynei?

2013-05-28
Ką daryti sugedus telefonspynei?
Bene jau du dešimtmečius daugiabučių laiptinių duryse montuojamos ir apsauginę funkciją atliekančios telefonspynės nepraranda populiarumo. Šie užraktai puikuojasi tiek senos, tiek naujos statybos namuose. Tačiau kaip ir daugelis elektronikos prietaisų, telefonspynės pasižymi savybe anksčiau ar vėliau sugesti. Kai tai įvyksta, šis prietaisas, jeigu neremontuojamas, tampa tik nefunkcionuojančiu įėjimo durų aksesuaru.
 
Patirtis rodo, kad telefonsypės, ypač senesnio modelio, genda ne taip ir retai. Tai lemia ne tik intensyvus jų naudojimas, bet ir aplinkos poveikis ar net žmogiškasis faktorius. Pasitaiko, kad telefonsypes sugadina patys gyventojai ar pro šalį ėję vandalai.
 
Daugiabučius namus prižiūrintys specialistai sako, kad sugedus telefonspynei laukti stebuklų neverta - savaime ji vargu, ar pasitaisys. Todėl geriausia ir paprasčiausia išeitis - apie gedimą pranešti namą prižiūrinčiam vadybininkui. Gavęs pranešimą jis pasirūpins, kad telefonsypė būtų laiku ir kokybiškai suremontuota, o gyventojai vėl jaustųsi saugūs.
 
SPECIALUS KOMENTARAS GYVENTOJAMS
Vytautas Junevičius, bendrovės „Kauno centro būstas" direktorius
 
„Jeigu gyventojai pastebi, kad jų laiptinės duris sauganti telefonspynė nebeveikia, jie turėtų apie tai pranešti namą administruojančiam vadybininkui. Užregistravęs pramešimą jis atliks visus su remonto darbais susijusius darbus, tad gyventojams nereikės niekuo rūpintis".